vineri, 19 aprilie, 2024

Autoturism semnalat furat din Belgia în urmă cu o lună, descoperit la Albița

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota, care figura în bazele de date ca fiind căutat de autoritățile din Belgia.

În data de 26 aprilie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean moldovean în vârstă de 32 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un  autoturism marca Toyota, model Auris, înmatriculat în Belgia.

"Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului transportat,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia, în luna martie a acestui an. "declara Irina Mirica din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Totodată, colegii noștri au stabilit că certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul marca Toyota nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat faptul că, la rugămintea unui conational, transportă autoturismul din Belgia în Republica Moldova și că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de  furt și uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 60.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img