vineri, 29 martie, 2024

Autoturism Toyota Rav 4 furat din Italia, oprit la Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit lucrare penala unui barbat cu cetatenie romana si R. Moldova care a fost depistat conducand un autoturism ce figura in bazele de date ca furat din Italia.
 
In data de 19 iunie, in jurul orei 01.30, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de iesire din tara, Vladislav M., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 40 de ani, conducand un autoturism marca Toyota Rav 4, an de fabricatie 2013, inmatriculat in Germania.

La  controlul de frontiera, din studiul documentelor prezentate la control si din verificarile suplimentare efectuate, a rezultat ca autoturismul in cauza figureaza radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania, incepand cu data de 09.06.2015, ca numarul de inmatriculare montat pe acesta apartine unui alt autoturism, marca Toyota Avensis si cheia mecanica nu se potriveste cu nici o yala.

“Cu privire la cele constatate, Vladislav M. a declarat ca a achizitionat autoturismul in cauza la data de 07.06.2015, contra sumei de 14.000 euro, de la un cetatean vorbitor de limba romana cu care s-a intalnit in Rep. Ceha si ca in momentul achizitionarii a primit de la acesta actele autoturismului si o singura cheie.  Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infratiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.” A declarant Irina MIRICA,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F Vaslui

Ca urmare a extinderii cercetarilor s-a concluzionat ca profilul metalic pe care se afla poansonata seria de sasiu a autoturismului a fost atasat prin lipire de celelalte elemente ale caroseriei, modul de atasare nefiind propriu fabricantului, iar motorul autoturismului in cauza a fost montat pe un autovehicul care face obiectul unei alerte de furt, instituita de autoritatile din Italia  la data de 11.12.2014.

Urmare a aspectelor constatate, in conformitate cu prevederile art. 311 alin. 1 din Cod Procedura Penala, politistul de frontiera care a instrumentat cazul a dispus, prin ordonanta, din data de 30.07.2015, extinderea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunii de furt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img