joi, 28 martie, 2024

Autoutilitarele, utilajele grele si tractoarele, in topul celor mai cautate vehicule comerciale rulate in Romania

Distribuie:

Publicat:

 

Autoutilitarele, utilajele grele şi tractoarele se află în topul celor mai căutate vehicule comerciale rulate în România, arată datele centralizate de o platformă online.

Analiza a fost realizată în comparaţie cu alte ţări europene, precum Germania, Italia, Polonia şi Olanda, potrivit agerpres.ro.

"Deşi în Europa preferinţa publicului din sfera echipamentelor rulate este să aleagă mai degrabă utilaje grele de peste 3,5 tone, piaţa din România este foarte specifică în preferinţe: este singura ţară din analiza noastră în care autoutilitarele conduc topul vehiculelor comerciale rulate, iar acest lucru denotă o cerere în creştere pentru soluţii de transport urbane şi interurbane eficiente şi la preţuri competitive. Mai mult, vehiculele din sectorul transportului sunt cele mai căutate în România, deoarece 55% dintre cumpărătorii români provin din acest sector. Ne bucurăm să vedem un interes atât de mare pentru vehiculele comerciale uşoare din partea românilor", afirmă Nadja Sorgel, director general al platformei Tradus, specializată în comercializarea de vehicule rulate.

Potrivit sursei citate, fiind cea mai mare piaţă de cumpărători din Europa pentru Tradus, România reprezintă un etalon al preferinţelor pentru vânzătorii de pe platformă. Astfel, pe plan local, preferinţa pentru calitatea germană a dominat topul şi anul acesta, în sensul că atât pentru vehicule comerciale uşoare (autoutilitare), cât şi pentru utilajele grele, două din cele trei mărci aflate în topul căutărilor provin din Germania: Mercedes-Benz Sprinter, Iveco Daily şi Volkswagen Transporter – pentru utilitare, Mercedes-Benz Actros, MAN TGA şi Volvo FH – la camioane, New Holland T Series, Case IH Mx Series şi Fendt Farmer – în cazul tractoarelor.

Pentru a realiza această analiză, Tradus a evaluat comportamentul de căutare, click-urile pe oferte şi rata de contactare a vânzătorilor de pe platformă.

În prezent, aproape 30.000 de vehicule de transport rulate sunt listate pe platforma online (de la camioane la dubiţe) şi peste 17.000 de utilaje agricole.

Cu 5,4 milioane de utilizatori în întreaga lume, Tradus.com este, în prezent, una dintre cele mai mari platforme online de vehicule comerciale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img