joi, 28 martie, 2024

Aventurile reprezentantilor CEDO la Parchetul General: Judecatoarea Iulia Motoc, protagonista unor scene jenante

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, și judecătoarea Iulia Motoc, reprezentanta României la CEDO, au fost joi la Parchetul General, având o întâlnire de lucru cu mai mulți procurori, printre aceștia numărându-se și Augustin Lazăr, se arată într-un comunicat al PÎCCJ. Evenimentul nu a fost lipsit de tensiune, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, judecătoarea Motoc stârnind nemulţumirea tuturor.

La întâlnirea de lucru au participat Guido Raimondi – preşedintele CEDO, Roderick Liddell – grefierul şef al CEDO, Nicolae Solomon – vicepreşedintele Secţiei pentru procurori a CSM, Codruţ Olaru şi Mihai Cristian Ban – membri ai CSM, conducerea PÎCCJ, procurori generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi procurori din cadrul PÎCCJ. Deşi evenimentul era planificat pentru ora 10.00, iar invitaţii au fost punctuali, judecătoarea Iulia Motoc a ajuns abia după ora 11.00, gest care a stârnit nemulţumirea celor prezenţi.

"A fost un gest lipsit de eleganţă, să invite musafiri şi apoi să întârzie mai mult de oră. Asemenea atitudine decredibilizează atât demnitatea de judecător, cât şi autoritatea morală a CEDO", a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, unul dintre magistraţii prezenţi.

Ajunsă la "spargerea târgului", Iulia Motoc a luat cuvântul timp de câteva minute, după care a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Întrebările au fost adresate preşedintelui CEDO şi grefierului-şef, în timp ce judecătoarea Motoc a fost ignorată. "Normal că doamnei nu i s-au adresat întrebări. Ce ar putea dânsa să ne spună? Cum se făceau manevrele politice la CCR?", a mai precizat unul dintre magistraţii prezenţi.

De altfel, unii dintre procurorii prezenţi aveau deja o părere proastă despre judecătoarea Motoc, în urma unui eveniment care a avut loc la CEDO, de unde nu au lipsit incidentele. "Doamna Motoc a avut o atitudine ciudată şi pe parcursul vizitei procurorilor români la CEDO din 2018", mai precizează surse participante la ambele eveimente.

Judecătoarea Iulia Motoc a mai vizitat joi şi Curtea Constituţională, iar vineri va avea o întâlnire cu Viorica Dăncilă. Iulia Motoc a efectuat în ultimii doi ani mai multe vizite în România alături de colegi de la CEDO. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei europene, Motoc se află într-o campanie de autopromovare, ţinta fiind funcţia de preşedinte de secţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img