vineri, 29 martie, 2024

AVERTISMENT de la Bruxelles pentru Ludovic Orban: ‘Nu o luati pe acelasi drum ca Polonia si Ungaria’

Distribuie:

Publicat:

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale.

“Guvernul României care face parte din Partidul Popular European ar trebui să țină cont de Comisia de la Veneția, care interzice modificarea legii electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu o luați pe același drum ca Polonia și Ungaria subminând statul de drept!”, a scris Iratxe Garcia Perez pe Twitter.

Șefa grupului S&D s-a referit la intenția Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Garcia Perez a primit un răspuns imediat din partea europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan.

“Cu tot respectul: singurul partid din România care a afectat statul de drept în ultimii ani a fost Partidul Social Democrat, membru al Partidului Socialiștilor Europeni și al grupului Socialiștilor și Democraților din parlamentul European. Noul guvern de centru-dreapta al României va respecta întotdeauna toate standardele internaționale”, a scris Mureșan pe Twitter.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img