joi, 18 aprilie, 2024

Avertismentul medicilor: Lista alimentelor interzise dupa o operatie

Distribuie:

Publicat:

Ai făcut de curând o operație și te întrebi ce poți mânca? Anumite alimente pot fi periculoase pentru organism în perioada de recuperare, așa că trebuie să te gândești de două ori dacă ești în spital și le ceri familiei și prietenilor să-ți aducă mâncărurile preferate.

După ce treci printr-o operație va fi nevoie să respecți reguli speciale de alimentație pentru a stimula capacitatea organismului de a-și reveni. Dacă ești tentat să le ceri celor dragi să-ți aducă delicii cu mult zahăr, sare sau grăsimi trebuie să știi că nu poți mânca orice. Alimentele alese greșit pot cauza complicații și vor face recuperarea mult mai dificilă decât în mod normal.

Iată ce trebuie să eviți după o operație:

1. Produse lactate

Dacă operația a fost localizată la nivelul stomacului sau în imediata apropiere trebuie să știi că produsele lactate vor fi complet interzise după procedură. În momentele în care simți că vrei neapărat să mănânci niște brânză gândește-te cât de neplăcut va fi să fii foarte constipat și să ai crampe sau dureri abdominale. Nu mânca lactate pentru că favorizarea constipației va crea o presiune crescută la nivelul inciziei, potrivit eva.ro.

2. Dulciuri

La fel ca și lactatele, prăjiturile sau bomboanele se află și ele pe „lista neagră”. Poate că arată apetisant, dar pot cauza constipație, dureri și probleme în cadrul procesului de recuperare. În plus, nu-ți oferă deloc beneficii nutritive sub forma vitaminelor sau mineralelor, așa că ar fi bine să optezi pentru legume dacă vrei să mergi acasă mai repede.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img