sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Avertizare pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Incendii uriașe de vegetație în mai multe zone

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe au emis o avertizare pentru românii care intenționează să meargă în aceste zile în Grecia. Aici au loc mai multe incendii puternice de vegetație.

Incendii uriașe de vegetație au loc în Grecia în aceste zile, iar Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi un mesaj de avertizare pentru românii care intenționează să plece în această perioadă în vacanță în Grecia.

Incendii uriașe de vegetație în Grecia. Avertizare pentru români

Autoritățile locale au emis o avertizare de incendiu pentru intervalul 5-6 iulie, asta din cauza temperaturilor mult prea ridicate, dar și a vântului puternic.

”Există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetație în următoarele regiuni: insulele din nordul și estul Marii Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) și Grecia de Vest (Ilia, Ahaia)”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Mai mult de atât, autoritățile din Grecia recomandă tuturor să manifeste o atenție sportiă și să evite activitățile în aer liber care ar putea să provoace un incendiu.

În cazul în care are loc un incendiu, neapărat trebuie să sunați de urgență la numărul de telefon 199.

”Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenție sporită și să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijență, un incendiu (ex. arderea/curățarea resturilor de vegetație uscată, utilizarea de mașini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea țigărilor aprinse, curățarea/arderea vegetației de pe loturile agricole – interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat pompierii, la numărul de telefon 199”, se mai arată în comunicat.

MAE recomandă evitarea zonelor în care ar putea avea loc incendii

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor românilor să evite zonele în care ar putea avea loc incendii și în eventualitatea izbucnirii focului să urmeze imediat instrucțiunile autorităților competente.

”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076”, mai anunță MAE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img