vineri, 29 martie, 2024

Avocata interlopilor condamnata la inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Curtii de Apel Iasi s-au pronuntat in dosarul avocatei Alina Scafaru de la Negresti. Decizia finala a judecatorilor este aceea de a o pedeapsi cu doi ani cu inchisoare cu executare, pentru complicitate la dare de mita si un an de inchisoare pentru complicitate la introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar in scopul folosirii lor de catre detinuti.

In luna aprilie 2015, avocata Alina Scafaru, a fost ridicata de procurorii DNA sub acuzatia de incercare de introducere in penitenciar de obiecte interzise, catre iubitul sau, cunoscutul interlop Rotariu, poreclit “Cap de Porc”, un apropiat al clanului Cordunenilor, care are de ispasit o pedeapsa de patru ani si jumatate cu executare pentru proxenetism si trafic de minori.

Toti pasii avocatei au fost urmariti de procurorii DNA care intr-un final au si organizat un flagrant in momentul in care inculpata urma sa introduca un pachet prin intermediul unui gardian si a altei persoane in inchisoare. 

Atunci Alina Scafaru a fost arestata preventiv iar dupa patru luni a fost plasata in arest la domiciliu.

“Favorul” avocatei poate sa o coste doi ani si jumatate de inchisoare cu executare iar iubitului ei i se adauga o pedeapsa de patru ani si jumatate cu executare.

Intermediarul care avea sa plaseze pachetul in inchisoare prin intermediul gardianului, Aurel Craiu, si-a recunoscut vina in fata judecatorilor pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. El a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Sentinta nu este definitiva, ea putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pana atunci, tanara avocata va ramane in arest la domiciliu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img