joi, 25 aprilie, 2024

Azerbaidjanul va investi 181 milioane dolari in Coridorul Sudic de Gaze

Distribuie:

Publicat:

Compania pe acțiuni închisă a Coridorului Sudic de Gaze a Azerbaidjanului (CJSC) este de așteptat să investească în jur de 181 de milioane de dolari în proiectele Coridorului Sudic de Gaze în 2020, a declarat pentru Trend Ibrahim Ahmadov, șeful adjunct al departamentului de relații publice și evenimente al companiei petroliere de stat SOCAR din Azerbaidjan, relatează azernews.az

El a menționat că până în prezent, CJSC Southern Gas Corridor a investit aproximativ 9,9 miliarde de dolari în proiectele South Gas Coridor folosind veniturile sale din proiecte, capital autorizat și împrumuturi.

"De la începutul anului 2019, compania a cheltuit aproape 400 de milioane de dolari pentru a-și finanța cota în proiectele Coridorului sudic.

Este prevăzut să cheltuiască 6 milioane de dolari suplimentari până la sfârșitul anului 2019", a notat Ahmadov.

Coridorul Sudic de Gaze este unul dintre proiectele prioritare pentru UE și prevede transportul a 10 miliarde de metri cubi de gaz azerbaidjan din regiunea caspică prin Georgia și Turcia în Europa.

Ceremonia de lansare a primei etape a Coridorului Sudic de Gaze a avut loc la Baku pe 29 mai 2018, în timp ce ceremonia de deschidere a Fazei 0 a TANAP a avut loc pe 12 iunie 2018 în orașul turc Eskisehir. Conexiunea TANAP-Europa a fost deschisă pe 30 noiembrie în Ipsala, Edirne, Turcia.

Conducta trans-adriatică (TAP) și conducta trans-anatoliană de gaze naturale (TANAP) au fost conectate la granița turco-greacă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img