vineri, 19 aprilie, 2024

Azilul de batrani de la Husi se muta la Barlad

Distribuie:

Publicat:

 

Centrul de Ingrijire si Asistenta a Persoanelor Varstnice CIAPV (Azilul de batrani) din Husi, cel care functioneaza intr-o cladire veche de 50 de ani, fara vreo reparatie sau modernizare in timp, nu mai corespunde nevoilor beneficiarilor.

 

In toamna anului 2018, Consiliul Local Husi a decis cedarea a 3 corpuri de cladire apartinand Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian", imobile ce vor fi trecute in inventarul bunurilor pe domeniul public al judetului. Dupa ce acestea vor fi reabilitate si dotate, acolo va functiona CIAPV Husi.

 

Ultimele controale au scos la iveala o serie de deficiente ale Centrului, de la lipsa autorizatiei de securitate la incendiu si pana la autorizatia sanitara expirata de aproape noua ani.

 

In conditiile date, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a considerat benefica inchiderea centrului si identificarea unor noi servicii pentru cei aproximativ 100 de beneficiari.

Autoritatile au apelat la o solutie partiala, aceea de a transfera beneficiarii la Centrul "Elena Farago" din Barlad, centru proaspat reabilitat, pana cand cladirea de la Husi va fi gata.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img