vineri, 29 martie, 2024

Bacteria din gura care accelereaza tumorile

Distribuie:

Publicat:

O bacterie din gura ar fi responsabila pentru cancerul colorectal. Aceasta elibereaza o molecula care accelereaza cresterea celulelor nesanatoase.

Fusobacterium nucleatum este des Intalnita In cavitatea bucala si joaca un rol important In acumularea placii bacteriene. Cercetarile anterioare au demonstrat ca aceasta interactioneaza numai cu celulele canceroase, nu si cu cele sanatoase. Iar noul studiu demonstreaza ca legatura dintre ele este o molecula pe care o elibereaza bacteria, noteaza digi24.ro.

Oamenii de stiinta au analizat datele genetice provenite de la 466 de pacienti cu tumori colorectale. Aceia cu formele mai grave au avut un nivel mai mare din proteina produsa de bacterie.

O astfel de descoperire nu stabileste igiena orala precara drept principal vinovat pentru declansarea bolii, ci doar explica de ce unele cancere au tendinta sa evolueze mult mai rapid. si ar putea duce la tratamente mai eficiente Impotriva cancerului, dar si la identificarea mai rapida a formelor agresive. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img