marți, 23 aprilie, 2024

Barbatul care a furat duminica o masina din Husi, arestat pentru 30 de zile

Distribuie:

Publicat:

Doi bărbați din municipiul Huși, respectiv comuna Duda Epureni, județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Huși – Biroul Investigații Criminale, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, complicitate la furt, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși – Biroul Investigații Criminale  – au probat activitatea infracțională a unor bărbați de 24 și respectiv 20 de ani,  bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, complicitate la furt, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii hușeni au stabilit faptul că, în ziua de 12 iulie, bărbații s-au deplasat într-un parc auto din municipiul Huși, de unde au sustras o autoutilitară pe care au găsit-o neasigurată și cu cheia de contact în torpedou.  Deși nu posedau permis de conducere, bărbații au condus autoutilitara pe rând, pe drumurile publice din municipiul Huși, dar și pe drumul european DE 581. Pe fondul lipsei de experiență în condus și al consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 24 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, provocând avarii atât autoutilitarei, cât și unui gard. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
"Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului OPREA ?TEFĂNEL OVIDIU, fiul lui Săndel ?i Mihaela, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosin?ă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere ?i sub influen?a alcoolului , fapte prev. de art.230 alin.1, cu ref. la art.228 alin.1, art.229 alin.1, lit.d ?i alin.2, lit.b Cod penal, art. 335 alin.1 Cod penal ?i art.336 alin.1 Cod penal, toate cu aplic. art.38 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 13.07.2020 şi până la data de 11.08.2020 inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 313 lei (av. Ciocan Luminiţa conform delegaţiei nr. 256 din 13.070.2020) se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. "

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img