sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barilul de petrol se scumpeste in SUA odata cu ritmul vaccinarilor

Distribuie:

Publicat:

Prețurile petrolului au crescut miercuri, pe măsură ce semnele de progres în lansarea vaccinului COVID-19 în Statele Unite, cel mai mare consumator mondial, au ridicat așteptările cererii.
Contractele futures brute din West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 15 cenți, sau 0,25%, până la 59,90 dolari pe baril cu 0757 GMT, recuperându-se după trei zile de pierderi.

La termen, brutul Brent a crescut cu 24 de cenți, sau 0,38%, la 62,94 dolari pe baril, după patru zile de pierderi.

„Măsurile de stimulente în curs, pe măsură ce vaccinările COVID-19 se accelerează, au stimulat sentimentul”, au scris analiștii ANZ într-o notă.

SUA vor avea suficient vaccin COVID-19 pentru fiecare adult american până la sfârșitul lunii mai, a declarat marți președintele Joe Biden după ce Merck & Co au fost de acord să facă vaccinarea cu dozele Johnson & Johnson.

Futures au scăzut mai devreme în cursul zilei, pe fondul incertitudinii cu privire la cantitatea de aprovizionare a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților, numiți împreună OPEC +, pe piață, la reuniunea sa de joi și o mare creștere a stocurilor de țiței din SUA.

Sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img