joi, 18 aprilie, 2024

Barlad : 60 de famili, somate sa evacueze locuintele sociale

Distribuie:

Publicat:

Mai multe persoane din Barlad, locatari ai unor locuinte sociale date de municipalitate, au venit luni, 16 septembrie, la Primaria Barlad, nemultumiti de faptul ca trebuie sa evacueze spatiile. 

De aceasta situatie are cunostinta si prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, care a declarat ca situatia difera de la caz la caz, mai exact unii au avut datorii cu restante, in timp ce altii nu si-au prelungit contractele.
"Mi-au adus la cunostinta ca o mare parte dintre ei au primit somatii de la primarie pentru a evacua locuintele sociale situate pe strada cpt. Grigore Ignat. Unii cetateni au acumulat datorii la chirie si utilitati. Ei au avut anumite perioade in care nu au platit, iar cand au reinceput sa plateasca nu au tinut cont de restante, ci au reluat plata din momentul respectiv. Au ajuns sa fie actionati in instanta, unde au pierdut, iar instanta a trimis o adresa catre executori, ordinele de evacuare trebuind puse in aplicare. Intre timp, ei au platit si restantele, dar acest lucru nu le-a mai permis prelungirea contractelor, pentru ca, desi sunt cu plata la zi, au decizii de evacuare. Pentru acesti cetateni am discutat cu primarul din Barlad si vom incerca sa gasim o solutie legala pentru ca oamenii sa isi refaca aceste contracte. Celorlalti barladeni, care au in continuare restante, le-am transmis ca trebuie sa intre in legalitate si sa-si plateasca datoriile, pentru a nu mai ajunge in astfel de situatii", a declarat Eduard Popica.

Cetatenii i-au spus prefectului ca reprezentantii Primariei Barlad au dat dovada de rea-credinta si au reuzat sa incaseze banii, tocmai pentru a se ajunge la evacuarea lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img