vineri, 29 martie, 2024

Barlad : “ ARMONIA ARTELOR” SE PREGATESTE DE START!

Distribuie:

Publicat:

Cu un inceput timid , la data de 27 mai se pregateste pentru cea de a treia editie. O mana inimoasa de profesori se pregatesc, in aceste zile , pentru a organiza ca la carte concursul interjudetean de interpretare muzicala, creatie plastica si literara “ Armonia Artelor”. Evenimentul se doreste a fi o modalitate de descoperire si promovare a copiilor si tinerilor talentati in domeniul muzicii usoare si populare, precum si promovarea muzicii de calitate in randul acestora. Stimularea schimburilor culturale in muzica, arta plastica si literara in minunata lume a copilariei in intampinarea Centenarului  Marii Uniri.

Concursul se va desfasura pe trei sectiuni:  interpretare muzicala, creatii plastice si creatii literare pe data 27 mai 2018, pe scena ,, Cercului Militar” al Municipiului  Barlad si se adreseaza  elevilor din clasele 0-VIII si din invatamantul liceal. Tot in aceeasi zi, va avea loc si gala de premiere la sectiunea interpretare muzicala in sala,, Cercului Militar” al Municipiului  Barlad.
• Sectiunea creatie plastica si creatie literara: Tematica lucrarilor :  CENTENARUL MARII UNIRI  IN FAMILIA ROMANILOR ,, COPILARIE -VIS DE AZUR”

Evaluarea lucrarilor la cele doua sectiuni, se realizeaza prin jurizarea acestora de catre cadre didactice  de specialitate.
 Lucrarile vor fi expuse in holul,, Cercului Militar” al Municipiului  Barlad/ Scoala Gimnaziala ,, M.C. Epureanu”  Barlad
• Sectiunea muzica-Faza interjudeteana va avea loc pe data de 27 mai  2018, ora 10:00 si se va desfasura la,, Cercul Militar” al Municipiului  Barlad.

 Concursul se va desfasura pe trei genuri muzicale cu o singura piesa- individual / grup, cor:
– folclor-prelucrari folclorice (solist vocal/instrumentist, grupuri vocale/instrumentale, coruri);
– muzica usoara (solist vocal/instrumentist, grupuri vocale, grupuri  vocal-instrumentale )
– muzica folk(solist, grup vocal, grup vocal-instrumental)
Pentru fiecare din aceste genuri se  pot inscrie elevi din inv. :
– primar:  clasele 0-II , clasele III-IV;
– gimnazial ;
– liceal:

​ Juriul  concursului va fi format dintr-un numar impar de membri, reprezentanti ai ISJ Vaslui, ai Primariei orasului Barlad, profesori de specialitate, compozitori, dirijori, parteneri.

Fiecare membru al juriului va acorda puncte de la 1 la 10 pentru fiecare lucrare si  moment artistic din concurs, iar punctajul final va rezulta din insumarea punctelor acordate de fiecare membru al juriului pentru fiecare criteriu prezentat mai sus. In situatia de punctaje egale departajarea va fi facuta de presedintele juriului.  
Gala de premiere, va avea loc in aceeasi zi unde laureatii vor interpreta piesele muzicale castigatoare.
  Vor fi acordate pe fiecare sectiune  premii:  I, II, III, mentiuni si premii speciale pe fiecare categorie de varsta.
Trofeul concursului  ,, ARMONIA ARTELOR ’’   va fi acordat concurentului cu media cea mai mare, pe gen muzical/literar/plastic si categorie de varsta.
Se vor acorda diplome si adeverinte  pentru elevi si cadrele  indrumatoare/ coordonatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img