vineri, 29 martie, 2024

BARLAD:Asfaltarea artizanala devine fenomen national

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce la Constanta oamenii au cimentat gropi pe banii lir, iar la Braila un cetatean a facut mixtura asfaltica la microunde pentru gropile de pe strada lui, a venit randul unui barladean care a recuperat moloz de la un santier si a facut si el ciment la bloc ca sa repare hartoapele.

Interesant ca acestea se afla chiar in fata Muzeului Colectiilor din oras.

Intrebate de ce nu s-au ocupat de reparatii, desi au fost alocati 8 milioane de lei pentru asta, autoritatile barladene au spus ca – si citam – “vremea n-a tinut cu noi”.

Barladenii s-au saturat sa astepte o minune de la autoritati. Acestea s-au multumit doar sa aloce bani pentru repararea unor strazi, dar nici vorba de trecut efectiv la asfaltat.

Pe strada Vasile Parvan, din Barlad, chiar in fata unui obiectiv cultural craterele din asfalt au fost acoperite de locatari cum s-au priceput ei mai bine. de exemplu, proprietarul unui apartament din zona care facea lucrari de modernizare in locuinta a pastrat resturile de moluz pentru a acoperi gaurile peste care a turnat ciment preparat in apartamentul blocului. A transportat cimentul cu galeata in mijlocul drumului si, dupa ce a acoperit gaurile, a tasat cu piciorul amestecul de moluz cu ciment pentru a nivela locul.

In acest an, de la bugetul local a fost alocata suma de 8.000.000 de lei  pentru efectuarea lucrarilor de intretinere, plombare si reparatii strazi. In 2015, pentru aceleasi  peticeli s-au scurs de la bugetul local nu mai putin de 5.201.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img