vineri, 29 martie, 2024

Barlad : ASOCIATIA “ BUNA ZIUA, COPII DIN ROMANIA”ARE UN NOU PROIECT -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Asociatia “Buna Ziua, Copii din Romania” din municipiul Barlad este una dintre organizatiile alese sa implementeze la nivel local un proiect national al Federatiei VOLUM-“Scoala de voluntariat” – care vizeaza educatia pentru voluntariat.

Proiectul se va derula in liceele barladene in perioada noiembrie 2018 – februarie 2019 si are ca grup tinta un numar de 2700 de liceeni (la nivel national) – 250 elevi (la nivel local).
10 voluntari ai asociatiei “ Buna ziua, copii din Romania”  au participat zilele acestea la un training de formare ca facilitatori iar in saptamanile ce urmeaza vor organiza in scoli ateliere de lucru pentru liceeni despre voluntariat si implicare civica.

“Scoala de Voluntariat” este un proiect curajos, pilotat pentru prima data de Federatia VOLUM. El s-a nascut din dorinta de a face o schimbare in randul tinerilor din Romania , de a forma oameni care prin voluntariat si implicare civica sa contribuie la o societate dreapta, bazata pe valori, solidaritate. Nu in ultimul rand, stim ca de multe ori lipsa de implicare este un rezultat al lipsei de informare a tinerilor cu privire la identificarea de oportunitati de voluntariat potrivite profilului lor.

Conform legii 78/2014, activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala de specialitate, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite. Pe durata activitatii, voluntarul trebuie sa primeasca un certificat din partea asociatiei, care sa ateste experienta sa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img