joi, 28 martie, 2024

BARLAD:BICICLISTI ACCIDENTATI

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, doi biciclisti au fost transportati la spital suferind vatamari corporale ca urmare a implicarii in accidente de circulatie.

In dimineata zilei de miercuri,15 iunie, Politia municipiului Barlad a fost sesizata despre faptul ca pe D.J. 244, pe un sector de drum situat in afara localitatii Gara Banca s-a produs un accident de circulatie. Politistii Biroului Rutier Barlad au efectuat cercetari la fata locului si au stabilit imprejurarile producerii accidentului.

    S. Florin, de 34 ani, din comuna Banca conducea un autovehicul, avand directia de deplasare Gara Banca catre D.E. 581. La un moment dat a acrosat un biciclist, in varsta de 27 ani, din comuna Viisoara, care avea aceeasi directie de deplasare, dar nu s-a asigurat corespunzator in momentul in care a intentionat sa schimbe directia de deplasare catre stanga.

 Victima  a fost transportata la Spitalul municipal de Urgenta Barlad, unde a fost diagnosticata cu „policontuzii”.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a aratat ca nu consumase bauturi alcoolice.

 Politistii Biroul Rutier Barlad
au efectuat cercetari la locul producerii unui accident de circulatie, in urma caruia un alt biciclist a suferit vatamari corporale. Accidentul s-a produs in cursul zilei de miercuri,15 iunie pe strada Tecuciului, din municipiul Barlad.

Un biciclist, in varsta de 63 ani, din municipiul Barlad nu s-a asigurat la schimbarea directiei de deplasare catre stanga si a fost acrosat de un autovehicul condus de S. Ardelean, in varsta de 23 ani, din localitatea Munteni, judetul Galati, din directia centrul orasului catre Tecuci. Biciclistul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgenta Barlad, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral si contuzie cervicala”.
*   *   *
 Nesemnalizarea si neasigurarea inainte de efectuarea schimbarii directiei de mers, in special spre stanga si la plecarea de pe loc, neacordarea de prioritate la trecerea autovehiculelor sunt abateri care constituie principalele cauze ale evenimentelor rutiere cu biciclisti. Folosirea bicicletei pe timpul noptii sau in conditii meteorologice nefavorabile, mai ales daca nu este echipata corespunzator cu mijloace de semnalizare, reduce posibilitatea conducatorilor auto de a-i sesiza pe biciclisti. Aceasta este de asemenea o cauza in producerea de accidente rutiere cu victime din randul biciclistilor.

Pentru a preintampina producerea unor accidente de circulatie, politistii rutieri recomanda biciclistilor sa adopte o conduita preventiva in trafic.

Se interzice conducatorilor de biciclete:

sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
sa circule in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
sa circule pe partea carosabila in aceeasi directie de mers, daca exista o cale laterala, o poteca sau un acostament practicabil, ce poate fi folosit;
sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta;
sa circule pe alte benzi decat cea de langa bordura sau acostament, cu exceptia cazurilor in care, inainte de intersectie, trebuie sa se incadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stanga;
sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente  fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img