sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barlad: Cainii se plimba, primarul promite-FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, anunță că, pentru a doua oară în decurs de aproape o lună, Serviciul de Gestionare a câinilor fără stăpân a fost scos, din nou, la licitație, iar anunțul referior la acest serviciu a fost publicat pe SICAP.

 

Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân este de importanță majoră, mai ales în contextul în care s-au semnalat și victime ale animalor care umblă libere pe străzile municipiului. În aceste condiții, primarul Dumitru Boroș a dispus ca toate serviciile de specialitate din cadrul aparatului propriu să depună toate eforturile pentru concesionarea serviciului într-un timp cât mai scurt.

 

„Reiau ceea ce am spus de câțiva ani, aproape lunar: problema câinilor fără stăpân este una dintre cele mai mari și mai grave probleme cu care se confruntă municipiul. Din acest motiv, îi asigur pe bârlădeni că o tratăm cu toată seriozitatea și cu toată atenția. Este mai mult decât revoltător să vedem că animalele au început să atace copii și adulți, deopotrivă, pe străzile orașului. Din păcate, la prima încercare de concesionare a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, de pe data de 2 aprilie, nu s-a prezentat nimeni. De această dată, sperăm să avem cel puțin o ofertă, având în vedere că am mai ajustat tarifele. Înțelegem nemulțumirile cetățenilor, dar îi asigur că la fel de revoltat sunt și eu, însă nu pot face mai nimic în lipsa depunerii unor oferte de concesiune. Sper din toată inima ca pe data de 2 mai, când se vor deschide ofertele, să avem un concesionar pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, cât mai repede și mai eficient cu putință”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Potrivit noii oferte lansată pe SICAP, contractul de concesionare a Serviciului câinilor fără stăpân, cu numărul PC1001273, are acum o valoare estimată de 1.814.400 lei (fost 1.440.000 lei), fără TVA, va fi încheiat pentru o durată maximă de trei ani și prevede capturarea a cel puțin 140 de câini lunar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img