vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: Cel care a talharit familia de romani din Spania a fost prins

Distribuie:

Publicat:

Catalin Lihor, in varsta de 37 de ani, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, a fost preluat de politistii de investigatii criminale si condus in vederea executarii pedepsei in arestul IPJ Vaslui. Barbatul fusese dat in urmarire nationala si internationala.

Pe 12 septembrie 2016, Politia municipiului Barlad a fost sesizata de o femeie, in varsta de 36 de ani, care a afirmat ca in dupa-amiaza acelei zile, in timp ce se afla la serviciu, in calitate de operator al unei sali de jocuri din municipiul Barlad, un tanar necunoscut i-a sustras 9.000 de lei dintr-un sertar al localului. Femeia a parasit imobilul respectiv pentru a cumpara produse alimentare de la un magazin din apropiere.

Politistii Biroului de Investigatii Barlad au demarat cercetari, iar in urma investigatiilor efectuate au identificat persoana banuita de comiterea faptei ca fiind Catalin Lihor, de 37 de ani, domiciliat in comuna Banca. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Dupa comiterea faptei, barbatul s-a sustras cercetarilor, parasind teritoriul Romaniei. Ultima data prezenta i-a fost semnalata in Spania, de un cuplu de romani care l-au primit in casa in noaptea de revelion, acestora facandu-li-se mila de el pentru ca dormea intr-o baraca dintr-un santier.

Profitand de bunatatea cuplului de romani din Madrid, Catalin Lihor s-a trezit in toiul noptii si i-a lasat pe proprietary fara doua telefoane mobile, un laptop, o tableta si economiile fetitei. Proprietarii l-au reclamat la politie dupa care au postat si pe facebook fotografii cu cel care i-au pradat.

Urmare a probatoriului administrat de politisti, Judecatoria Barlad a emis pe numele lui Catalin Lihor mandat de arestare preventiva in lipsa, barbatul fiind dat in urmarirea nationala si internationala.

Pe 08 ianuarie, Catalin Lihor a fost identificat de politistii de frontiera in Vama Nadlac. Acesta a fost preluat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui, care l-au condus in arestul I.P.J Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img