marți, 16 aprilie, 2024

BARLAD: “CU IA LA SOSEA” – O MANIFESTARE REUȘITĂ

Distribuie:

Publicat:

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită de câteva sute de persoane din orașul Barlad și din satele înconjurătoare. Iubitorii acestui obiect vestimentar si-au scos iile la parada si s-au deplasat in Grădina Publica la Teatrul de Vara pentru a dansa si a admira costume tradiționale românești. Cei prezenti au avut parte si de un program artistic , acesta derulandu-se pe parcursul a nu mai puțin de 190 de minute.

Au participat Formația Alunelul din Gara Banca, coordonați de către profesoara Mihaela Acasandrei, colaboratori Ioan Spâtaru  și Ionel Roșu, Sânzienele din Banca Sat, coordonate de către Elena Dumitriu, Comunitatea Elenă, coordonată de către prof. Afroditi Siriapol, trupa de dansuri Zori de zi de la Zorleni instruiți de către Micu Mihai, Ansamblul folcloric Răzeșii de la Pogonești instruiti de către coregraful Ionel Roșu și coordonați de către învățătorul Dumitru Andrei, Grupul Bucuria Copiilor de la Floreni-Raiu, îndrumați de inimosul părinte Dan Mereuță.

Au fost prezente nu una, ci trei Sănziene- Loredana  Balaban din Bărlad, Mirela Șerban de la Pogonești și Florentina Albu de la Zorleni.

Edilul orașului , Dumitru Boros a fost si el prezent.

” Noi, A FI! – Asociația Femeilor Întreprinzătoare din Bârlad, vă mulțumim pentru această acțiune de amploare” ne-a declarat organizatoarea acestui eveniment, Mioara Timofte- președintele A FI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img