joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: CURSURILE DE PRIM AJUTOR PE INTELESUL TUTUROR

Distribuie:

Publicat:

In jur de 70.000 de romani, aflati in situatii de urgenta, isi pierd viata datorita faptului ca nu sunt resuscitati la timp. Din momentul in care este efectuat apelul la numarul de urgenta 112 si pana cand ajunge echipajul de salvare pot trece 5 sau chiar 15 minute. De aceea, primul ajutor acordat pe loc poate face diferenta intre viata si moarte.      
                    
O mana inimoasa de liceeni au contientizat aceste adevaruri dureroase si s-au gandit sa ii invete pe colegii lor cateva dintre metodele care pot face diferenta dintre „ viata si moarte”.             
             
Clubul Interact Barlad  a organizat un prim astfel de curs a avut loc in  aula Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu. Peste 130 de elevi alaturi de profesori au asistat la lectia deschisa sustinuta de catre Dr. Georgel Oanea, medic, si Cristina Sarbu directorul de ingrijiri medicale ale spitalului din localitate. Cei prezenti au fost instruiti cu pasii pe care trebuie sa faca in  caz de accidente rutiere, stop cardiorespirator, asfixiere mecanica, fracturi .

„Initiativa vine la sugestia mai multor tineri care doresc sa stie sa acorde primele ingrijiri medicale in diferite situatii.  Dorim ca aceste cursuri sa le organizam in toate liceele din orasul Barlad, ideea mi-a dat-o fiul meu” , ne-a declarat Liliana Filip, presedinta Clubului Rotary .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img