sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BARLAD: DONATIA CARE VA SALVA VIATA BEBELUSILOR

Distribuie:

Publicat:

Un gest mic , facut cu toata dragostea, salveaza vietile bebelusilor . Spitalul de Urgenta „ Elena Beldiman” din Barlad dispune de un monitor pentru monitorizarea cordului fatului in timpul travaliului.          
 
Omul de afaceri si fost manager al institutiei sanitare, Stefan Constantinciu, a donat medicilor Cardiotocograf Edan 2 in valoare de 7.500 de lei, aparat extrem de important pentru monitorizarea batailor inimii fatului din burtica mamei. La aceasta ora acest echipament il mai detine doar Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Cuza Voda” .         
Aparatul  este un fel de ecograf care urmareste activitatea cordului fetal si, in acelasi timp, o imprima pe o hartie. Este folosit de medicii obstetricieni in sala de nasteri ,in timpul travaliului, pentru a verifica daca  inima bebelusului bate normal, semn ca este sanatos, ori daca se impune interventia prin cezariana, pentru a urgenta nasterea. 
„Am aflat intamplator ca aparatul pe care il are in  prezent spitalul functioneaza  si nu prea. Si,  decat sa auzim de cazuri in care bebelusii mor intrauterin pentru ca acest aparat este defect si spitalul nu are bani sa cumpere altul, m-am gandit sa achizitionez  eu unul, pe care sa-l donez. Ma bucur ca am fost in  masura  sa ajut viitoarele mamici ”, a  declarat  inimosul om de afaceri, Stefan Constantinciu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img