sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BARLAD: GREVA FOAMEI PENTRU O LOCUINTA

Distribuie:

Publicat:

Barladeanul Ioan Axente  in varsta de 57 de ani a decis sa intre in greva foamei. Acesta doreste ca municipalitatea sa ii ofere o alta locuinta deoarece cea care in care sta, de vreo 20 de ani, nu se mai ridica la pretentiile acestuia . Este plina de igrasie , reprezinta un pericol la adresa sanatatii lui. In garsoniera in care acesta locuieste, in blocul CFR, nu sta cu forme legale . Camaruta i-a fost oferita de Asociatia de locatari si barladeanul nostru este foarte suparat pe acestia ca ii iau banii nelegal. Protestatarul s-a intors in orasul local in urma cu douazeci de ani dupa ce a lucrat , o scurta perioada in mina. In 2004 s-a pensionat pe caz de boala, dar nu datorita problemelor de sanatate,ci datorita problemelor de comportament.   De pe 1 aprilie, ora 8.00,  acesta consuma doar lichide.  
„Am insuficienta respiratorie si pot sa mor oricand, iar igrasia care se vede pe pereti imi face mai rau. In  plus, la pervazul ferestrei se pot vedea gauri  de sobolan. E mizeria de pe lume. Nu se poate trai. Beneficiez de o pensie de aproape 650 de lei, din care trebuie sa  platesc  o chirie lunara pentru aceasta  camera,  desi este ilegal, pentru ca fost transformata  din sediul Asociatiei  Locatarilor in camera de locuit. Am mai cerut o locuinta si  anul trecut, dar dupa cum se vede, nu am primit. Iar ancheta sociala a  fost facuta din birou. Nimeni din cadrul Directiei  de Asistenta Sociala  a Primariei nu venit aici sa vada in ce conditii  traiesc. Vedeti  acest tablou electric? De cateva luni face tot felul de zgomote, cred ca  mai are putin si  face flama. Cred ca vecinii tin in priza  mai multe aparate electrice decat inainte si nu mai face fata. Si e chiar langa butelie. Mi-e teama  sa nu se intample ceva!”, ne-a declarat Ioan Axente. 
Barbatul nu a luat in calcul sa se mute cu chirie intr-o alta garsoniera. Vrea cu orice pret o locuinta sociala de la Primarie. 
Acesta a intrat in greva foamei pe 1 Aprilie dar s-a prezentat pe 30 martie la Spitalul de Urgenta „Elena Beldiman ” Barlad pentru a le inmana reprezentantilor  unitatii  o adresa in  care le comunica decizia sa si le-a solicitat asistenta medicala.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img