sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barlad: I-au refuzat internarea si a murit

Distribuie:

Publicat:

Situatie strigatoare la cer la Barlad dupa ce o fetita cu handicap a murit, refuzandu-i-se internarea la Spitalul “Elena Beldiman”.

Copila in varsta de 11 ani, institutionalizata la “Casa cu gradina”, un centru din cadrul Complexului de Servicii Comunitare din Barlad, a murit imediat dupa ce medicul pediatru a refuzat sa o interneze, pe motiv ca abia iesise din spital.

Fetita, bolnava de mai multi ani, a fost internata in spital pe 10 decembrie, cu diagonisticul de sindrom epileptic, convulsii, tetrapareza spastica,marasm nutritional si deficienta mentala profunda.

Noua zile a stat in spital pana cand medicul a externat-o cu stare ameliorata. A doua zi, starea copilei s-a complicat insa medicul pediatru nu a considerat necesara internarea, pe motiv ca nu este o urgenta medicala.

Justificarea medicului a mai fost si ca nu o pot primi pe pacienta din cauza unui protocol care nu permite internarea la 24 de ore de la externare.

Niciun Ordin al Ministerului Sanatatii nu specifica insa acest lucru.

La 45 de minute dupa ce medicul pediatru a refuzat-o, micuta s-a stins. A dus o viata de chin dupa ce mama a parasit-o si tatal sau a murit intr-un accident. Era mereu bolnava si internata la spital. Ii ramasese bunica, insa si ea a parasit-o vara aceasta. De atunci a ajuns la “Casa cu gradina” si tot acolo s-a stins.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img