vineri, 26 aprilie, 2024

Barlad: LOCUL DUMNEAVOASTRA DE PARCARE S-A EVAPORAT!

Distribuie:

Publicat:

O initiativa buna care a murit la momentul votului: inchirierea locurilor de parcare.

Cu siguranta fiecare are cate un vecin care a “acaparat” parcarea cu masina proprie si cu cea de serviciu sau “ si-a oferit “ singur locul de parcare-acea celebra placuta cu numarul masinii , iar daca ai tupeul sa parchezi in locul lui iti vei gasi stergatoarele ridicate! Aceste sicane trebuie sa le indurati mai departe pentru ca proiectul initiat de primarul Barladului, Dumitru Boros a cazut la vot.

Conform documentului supus la vot dar si propus dezbaterii publice aflam ca locurile de parcare vor fi atribuite prin licitatie publica numai dupa amenajarea, semnalizarea verticala si orizontala si numerotarea acestora de catre administratorul parcarii si dupa ce au fost aprobate prin hotararea Consiliului Local Municipal Barlad -nu a mai fost cazul.

Abonamentul pentru un loc de parcare urma sa fie emis pe perioada de un an, plata putand fi facuta in doua transe egale, pe 31 martie si 30 septembrie.

Pretul de pornire la licitatie il reprezinta taxa de parcare de resedinta, aprobata anual de HCLM Barlad, care va fi calculata din momentul atribuirii, proportional cu numarul de luni/fractiune de luna ocupata.

Aproape de termenul expirarii abonamentului de parcare, detinatorul poate solicita mentinerea locului de parcare atribuit prin licitatie, in baza unei cereri, cu cel putin 30 de zile inainte de expirare. Orice loc de parcare nu poate fi ocupat pe baza de abonament mai mult de cinci ani de zile, cu tot cu prelungiri, perioada dupa care va fi scos din nou la licitatie.

Abonamentul asupra locului de parcare este valabil doar intre orele 16:30 – 07:30. Se vor atribui locuri de parcare doar pentru autovehiculele cu masa maxim autorizata sub 3,5 tone.

Nu vor putea participa la licitatie persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul sau rezidenta si persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar sau detinator in baza unui act legal al unui imobil, in imobilele arondate parcarii de resedinta respective.
Nici cei care detin deja garaje amplasate pe domeniul public sau privat in municipiul Barlad, ori care detin curti sau alte posibilitati de parcare, nu vor putea sa se inscrie la procedura de licitatie.

Conditia principala pentru inchirierea unui loc de parcare ramane detinerea unui autovehicul inmatriculat pe judetul Vaslui si inregistrat la serviciile de impozite si taxe locale ale Primariei Barlad, cu exceptia autovehiculelor cumparate in leasing, avand inspectia tehnica periodica la zi, in proprietate sau in folosinta.

Fiecare loc de parcare va fi licitat nominal, o persoana fizica sau juridica putand adjudeca maxim doua locuri, cu conditia ca al doilea loc licitat sa fi ramas neadjudecat in urma unei licitatii publice.

Daca pentru un singur loc de parcare se va prezenta un singur ofertant, acesta se poate adjudeca la tariful de baza stabilit prin HCLM Barlad.

Cei care obtin un loc de parcare au obligatia de a afisa la vedere, in interiorul masinii, abonamentele de parcare, in caz contrar riscand contraventie intre 50 si 100 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img