vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Lucrările de la Secția Pediatrie, în plină desfășurare!

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în aceste zile, lucrările la Secția Pediatrie (fostul Spital de copii), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, au intrat într-o nouă etapă și anume anveloparea termică exterioară.

Contractul, cu o valoare de 4,5 milioane lei, prevede reabilitarea în totalitate a clădirii secției în vederea creșterii eficienței energetice.

„Încă un contract aflat în execuție la nivel local și finanțat din fonduri europene continuă fără întrerupere, dar cu respectarea restricțiilor impuse de situația actuală, pentru protejarea constructorilor. În prezent, lucrările se desfășoară cu respectarea prevederilor contractuale și se lucrează în jumătatea sudică a imobilului, pe toate cele patru nivele la anveloparea termică, refacerea instalațiilor și înlocuirea stoleriei, dar a fost finalizată și refaceresa în totalitate a acoperițului. Alături de domnul consilier Iulian Bîca, supervizăm în continuare operațiunile de aici și, în ciuda unor situații neprevăzute apărute recent, putem aprecia că lucrările sunt în termenul de execuție. Sperăm ca până la finele anului 2022 clădirea să redevină complet funcțională și să își reia activitatea”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, proiectul derulat la Secția de Pediatrie face parte dintr-un pachet mai mare de proiecte cu finanțare europeană, Bârladul reușind, până în acest moment, să atragă fonduri nerambursabile de peste 36 de milioane euro. Este cea mai mare sumă atrasă vreodată la nivel de municipiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img