joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: Mama la doar 13 ani

Distribuie:

Publicat:

Potrivit Adevarul.ro,unei copile de 13 ani, din localitatea galateana Munteni, i-a venit sorocul sa nasca pe 20 decembrie. Mama si soacra nu au dus-o la niciun control medical in cele noua luni de sarcina si cand bebelusul a ajuns la termen nu au sunat la 112 sa cheme o ambulanta pentru ca ar fi dus-o sa nasca la Tecuci, cel mai apropiat spital din judetul Galati. Au urcat-o intr-o masina si au adus-o la Barlad, locul unde au nascut toate femeile din neamul Stanescu, clanul de romi din care face parte si copila.

Fiind nasterea declansata, fetita a fost dusa direct in sala de travaliu. Duminica seara, la ora 23.50 a adus pe lume, prin cezariana, un baietel de 2.900 de grame care a primit la nastere nota 9. Ginecologii au spus ca cezariana este recomandata in cazul mamicilor sub 15 ani si desi totul parea sa decurga normal au preferat sa o opereze ca sa elimine orice risc.

 Tanara mamica este analfabeta. Desi are trei clase primare, nu stie sa scrie si nici macar sa semneze. Pacienta a fost tinuta in Reanimare peste noapte si luni la prima ora a fost mutata pe sectia Obstetrica.

sursa:adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img