vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: „ MASCOTA RECICLARII” ISI CAUTA STAPANUL

Distribuie:

Publicat:

Platoul  din fata Teatrului „Victor Ion Popa” Barlad va gazdui prescolarii si elevii veniti sa isi adjudece, sambata 27 mai incepand cu ora 10, „Mascota reciclarii”. Ideea apartine municipalitatii, care isi  doreste  sa-i convinga pe cei mici sa colecteze selectiv deseurile si sa recicleze materialele refolosibile. Mascota trebuie sa fie realizata din materiale reciclabile, insa copiii se pot  ajuta de un foarfece, un ac cu ata ori de adeziv pentru a realiza produsul finit.

„Actiunea face parte din planul de colectare selectiva din municipiul Barlad. Vrem sa fie si ceva hazliu, dar si sa ne dezvoltam niste «educatori» in randul copiilor, in special al celor de gradinita. Primul pas este sa ne alegem o mascota a Barladului realizata din materiale reciclabile, care va reprezenta trofeul pentru care unitatile de invatamant se vor «bate» atunci cand colecteaza. Evident, urmarim atat cantitatea, cat si calitatea deseurilor selective colectate. Toata lumea va avea ca tinta de colectare materialele reciclabile folosite pentru zonele de agrement, cum ar fi covorase din dopuri, jardiniere din anvelope, mese acoperite cu resturi de gresie ori faianta, care nu sunt primite de reciclatorii industriali. Pe 20-22 mai, a avut loc concursul la nivelul unitatilor de invatamant, asa ca fiecare si-a desemnat propria mascota, careia i-a ales si un nume, iar sambata va avea loc concursul pe oras, cand dintre toate va fi aleasa mascota Barladului. Pentru ca nu ne dorim un concurs tipic, in timpul cat juriul va delibera, copiii vor asista la o parada cu articole de imbracaminte din materiale reciclabile, dar se vor putea si juca ori dansa. Tot atunci, vom avea o expozitie de obiecte din reciclabile, iar copiii vor putea juca in miniscenete pe tema colectarii selective”, a declarat Gabriela Popovici, din cadrul Serviciului de Gospodarie Comunala al Primariei Barlad.

 „Mascota reciclarii” va putea fi admirata pe holul primariei, dar va ajunge la unitatea de invatamant care va colecta cea mai mare cantitate de deseuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img