marți, 23 aprilie, 2024

BARLAD: MIHAI APOSTU, POETUL BIBLIOTECAR

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii , sub egida Primariei si a Consiliului Local Barlad in colaborare cu Asociatia Bibliotecarilor din Romania –Filiala Vaslui, la Centrul „  Mihai Eminescu” s-a desfasurat manifestarea „Mihai Apostu, poetul – bibliotecar”.  
 
Activitatea a fost dedicata „Zilei Internationale a Cartii si a Drepturilor de Autor”  si  „ Zilei Bibliotecarului” aniversata pe 23 aprilie.    
 „ Ne-am bucurat de un eveniment de suflet, eroul principal fiind Mihai Apostu, dedicat creatiei dar si nobilei profesii de bibliotecar. Aprecieri privind activitatea profesionala si importanta creatiei poetului invitat  au facut: scriitoarea Ana Gabriela Balan( o expunere profesionista, de un veritabil rafinament),  dr. Valeriu Lupu( cu un discurs riguros si bine documentat, cum a obisnuit publicul barladean) si prof. Gheorghe Clapa( care a prezentat volumul de versuri „ Lumina vine din interior”). Presedinta Asociatiei Bibliotecarilor din  Romania-Filiala Vaslui, doamna Valentina Lupu,  a evidentiat implicarea si meritele deosebite , de data aceasta, ale bibliotecarului Mihai Apostu. Acesta  a pus bazele unei biblioteci in localitatea natala Dodesti, avand sprijinul autoritatilor locale. Multumim Mihai Apostu! Multumim invitatilor prezenti si publicului care si-a sacrificat din timpul pretios sa ne fie alaturi” ne-a declarat Geta Modiga, bibliotecar in cadrul institutiei de cultura. 
 
In semn de multumire, Mihai Apostu a rasplatit publicul prezent cu un regal de poezie, o selectie riguroasa din propria creatie, subliniind propria evolutie creativa si spectaculozitatea poetica ce-i da identitate. A captivat,  a incantat si a fascinat audienta..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img