miercuri, 24 aprilie, 2024

BARLAD : „O LUME MAI BUNA” PRIN VOLUNTARIAT

Distribuie:

Publicat:

In perioada 20 – 25 aprilie 2017, echipa formata din elevii:Rascanu Alexandra Raluca, Baciu Claudiu Stefan si Hutanu Claudiu Ciprian, insotiti de doi profesori ai Liceului Pedagogic ” Ioan Popescu” din Barlad, au participat la intrunirea  proiectului ”A Sense of Comunity” finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea cheie 2 – Parteneriate strategice intre scoli in localitatea Tostamaa, judetul Parno, din Estonia.
Obiectivele intalnirii au fost legate de conceptul de voluntariat la nivelul comunitatii de elevi, activitatile voluntarilor, rolul acestora precum si organizarea concreta a unor astfel de intalniri..
Dupa prezentarea tarii, regiunii de unde provin, a unitatii scolare, elevii au dezbatut activitatile de voluntariat derulate in ultimii ani, punandu-se accent pe cele facute in cadrul acestuiproiect.
Desi vremea nu a fost foarte generoasa, gazdele au organizat o ampla activitate de ecologizare pe insula Manija, unde traiesc doar 42 de localnici cu varste peste 55 de ani. La ”marginea pamantului”, cei 21 de elevi si 10 profesori au strins mormane de lemn provenit din demolari sau aduse de furtuni, le-au depozitat intr-un loc amenajat, pentru a putea fi arse cand vremea este propice.
Organizarea teritoriala a localitatii Tostamaa cuprinde 19 sate, fiind o comunitate mica, dar care pune accent pe dezvoltarea cetatenilor responsabili; in acest sens s-a organizat un spectacol caritabil la care au participat, in calitate de actori,copiii comunitatii si elevul Hutanu Ciprian Claudiu din Romania, iar spectatorii au donat sume de bani pentru intretinerea Centrului Comunitar pentru tineret, loc unde tinerii isi desfasoara activitatile in timpul liber. Astfel  efortul artistilor a fost rasplatit, adunandu-se suma de 321 euro.
Echipa din Romania a fost apreciata pentru activitatile derulate in cadrul proiectului,  prezentarile facute precum si pentru fluenta limbii engleze utilizate.
Activitatile proiectului vor fi un model de buna practica pentru alte institutii educationale care vor sa incurajeze spiritul comunitar. 
 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img