vineri, 26 aprilie, 2024

BARLAD : SALARII NESIMȚITE LA CUP

Distribuie:

Publicat:

Din ce in ce mai nemulțumiți sunt barladenii de serviciile pe care le prestează Compania de Utilități Publice, societate care se ocupa de strânsul gunoiului. Si cu cat mai mari sunt supărările cetățenilor, cu atât mai bogate  sunt salariile prestatorilor de serviciu.                                                                                                           

Trecute la „secret de serviciu”, remunerațiile directorului si a membrilor din Consiliul de Administrație, le facem acum publice ca toti bârlădenii să ia la cunoștință de acest aspect.

Indemnizațiile acestora sunt mai mari decât cel al primarului Dumitru Boros, asta in conditiile in care aceasta societate aparține Consiliului Local Municipal..  

Conform organigramei , la aceasta data exista un număr de 200 de salariați, muncitori direct productivi 159 si muncitori indirect productivi si TESA 41. Fondul de salarii este de 4.829.722 plus cheltuielile cu asigurările sociale in valoare de 1.116.773 lei.                                                                                                                                        

ȘEFIMEA CUP – SALARII DE PESTE 5000 DE LEI.  

Pare greu de crezut ca intr-o instituție ce aparține de Consiliul Local si care  nu excelează la capitolul performanța poți sa găsești astfel de salarii. Astfel veniturile anuale încasate ale membrilor conducerii executive in perioada 01.01- 31.12.2016 sunt:

 – director economic CUP, Creanga Elena – 78.259 lei adică 6521 lei/ luna;    
                                                                       
   – director general CUP, Bobeica Adrian – 69.648 lei adică 5804 lei/ luna;                                                                              
  -inginer șef CUP , Silav Liviu -62.648 lei, respectiv 5233 lei pe luna.  

                                                                                
Si membrii Consiliului de Administrație au toate motivele sa țină cu „ dinții” de aceasta functie, bănuții pe care ii primesc in urma epuizantelor si stresantelor ședințe compensează efortul acestora. Astfel , Spanu Neculai care este președintele CA al CUP-ului a primit in fiecare luna suma de 1167 lei , in total 14.004 lei. Membrii Odochia Vladimir a fost plătit cu 875 lei pe luna, adică 10.500 intr-un an. De aceleași sume au beneficiat Roșca Alina si Nituc Constantin. Chiar si viceprimarul Roxana Miron Feraru a fost remunerata pentru serviciile aduse acestei instituții si bârlădenilor: 5250 adică 875 timp de șase luni.                                                                                                                   

Firfireii aceștia pleacă in fiecare luna către aceste distinse persoane din buzunarele bârlădenilor,  care au fost nevoiți  sa suporte scumpirea metrului cub de gunoi pentru a le asigura salarii frumoase acestor „ gunoieri de lux”. 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img