joi, 28 martie, 2024

BARLAD: SUNETUL MUZICII LE-A ADUS CALIFICAREA

Distribuie:

Publicat:

Intr-o lume in care muzica de calitate este pusa la zid , o mana de cadre inimoase au gasit un pamant roditor: elevi care inca mai cred in frumusetea notelor.   

Nu este an ca picii de la Scoala de Muzica si Arte Plastice din Barlad sa nu se intoarca cu premii, medalii sau diplome. Acest lucru este valabil si in cazul olimpiadelor.                                                

15 dintre ei s-au calificat la faza zonala, care va avea loc la Iasi, pe 17 martie. Este vorba despre Alessia Banu (clasa a IV-a, vioara), indrumata de profesorii Dorel Andrei si Anemona Niagu Fortu; Liviu Lucian Albu (clasa a VI-a, flaut) – prof. Camelia Andrei si Anemona Niagu Fortu; Gheorghe Robert Gheorghiu (clasa a VI-a, pian) – prof. Emilia Mocanu; Andreea Maria Popa (clasa a VII-a, pian) – prof. Ancuta Oanca; Dana Georgiana Popa (clasa a VII-a, pian) – prof. Ancuta Oanca; Razvan Pruteanu (clasa a VII-a, flaut) – prof. Aida Pirvu si Emilia Mocanu; Maria Caprita (clasa a VIII-a, pian) – prof. Mihail Manciu; Timotei Bigu (clasa a VII-a, chitara) – prof. Lucian Gradinaru.

Aceste rezultate ne duc cu gandul la ceea ce declara Platon, si anume : „ muzica ofera un suflet universului, aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui”. Se pare ca picii au descoperit aceste lucruri inaintea multor adulti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img