vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: VA FI RENOVAT, DAR CU BANI PRIVATI

Distribuie:

Publicat:

O cladire veche si uitata de autoritatile judetene vasluiene, desi de acolo pleaca spre spitalele din judet, si uneori si din tara, sangele atat de vital pentru cei aflati in suferinta. Centrul de Transfuzie din Barlad va beneficia , in sfarsit, de renovare. Banii nu sunt din finantari publice, ci private asa cum se intampla, din ce in ce mai des in Romania.   

24 de centre de transfuzie sanguina vor fi modernizate in 2017, prin programul „O sansa pentru viata”, finantat de Fundatia Vodafone Romania cu aproximativ 1 milion de euro , actiunea fiind gandita  initial ca si cel mai mare program de donare de sange din Romania.

“Odata cu cele 24 de centre in care vom merge in 2017, vom incheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguina din tara. Ne-am indeplinit astfel promisiunea facuta in urma cu trei ani, cand am demarat acest program. Renovarea si dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezinta una din prioritatile de investitie ale fundatiei in domeniul sanatatii. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activitatii noastre, alaturi de educatie, servicii sociale si voluntariat”, a declarat Angela Galeta, director, Fundatia Vodafone Romania.Pe langa sprijinul acordat acestor centre, programul „O sansa pentru viata” va include in 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sange, desfasurate pe perioada verii peste tot in tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img