vineri, 29 martie, 2024

Barlad: Zeci de voluntari au plantat copaci- FOTO

Distribuie:

Publicat:

Acțiune în forță, ieri, de la ora 15.00, a voluntarilor bârlădeni care au răspuns pozitiv apelului, lansat de Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, de mobilizare la o activitate de plantare de copaci pe mai multe străzi din localitate. În mai puțin de două ore, sute de oameni, de toate categoriile sociale, și-au unit forțele și au plantat toți copacii aflați în rezervele Serviciului de Gospodărire Locală.

Prin urmare, primarul Dumitru Boroș adresează mulțumiri publice tuturor celor care au dat curs invitației de a i se alătura în campania de plantări de primăvară, pe care a intitulat-o „Un oraș mai prietenos!”.

„Am rămas plăcut surprins să văd ce impact puternic a putut avea această acțiune, căreia i s-au alăturat bârlădeni de toate categoriile sociale și profesionale. Campania „Un oraș mai prietenos!” a pornit de săptămâna trecută, când, împreună cu câțiva colegi din primărie, am decis să le dăm o mână de ajutor celor de la Gospodărire Locală, care aveau foarte mulți butași de trandafir de plantat și nu mai făceau față cu personalul propriu. Și apoi ne-am gândit de ce să nu ajutăm, cât mai mulți, și la plantat copaci, inițiind o acțiune de voluntariat? Prin urmare, vreau să le mulțumesc celor de la Garnizoana Bârlad, Poliția Locală, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Grădina zoo, Rugby Club Bârlad, foarte multe birouri și servicii din cadrul Primăriei Bârlad, Stația CFR Bârlad, formațiuni politice, consilieri locali, cadre didactice și elevi, pensionari și chiar cetățeni care locuiesc în zonele unde am făcut plantări și care au ieșit în stradă să dea o mână de ajutor. La final am putut constata că toată lumea s-a simțit foarte bine și, la fel de important, acțiunea și-a atins obiectivul. Un motiv în plus să o reedităm, de îndată ce vom mai primi rezerve de copaci”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Străzile din municipiul Bârlad unde s-au plantat copaci, în zilele de joi și vineri, sunt: Ioan Popescu, Constantin Hamangiu, Petru Rareș, Mihail Sadoveanu, Constantin Costache, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Veronica Micle și pe un teren din incinta Școlii gimnaziale „Manolache Costache Epureanu”. Speciile plantate aici sunt salcâm (200), tei (100) și mesteacăn (20). Obiectivul final al acestei campanii de primăvară este plantarea a 300 de copaci și 500 de arbuști ornamentali.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img