joi, 28 martie, 2024

Basarabenii si iesenii fac Hora Unirii in centrul orasului – FOTO, LIVE VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG) Iasi organizeaza in Piata Unirii evenimentul Hora Unirii eveniment din cadrul Festivalului Cultural Basarabia, organizat de 16 asociatii membre ai Federatiei Asociatiilor de Basarabeni din Romania. 

VEZI LIVE VIDEO AICI

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Consulatul General al Republicii Moldova la Iasi, Departamentul Centenar Iasi, Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, Alianta Nationala a Asociatiilor Studentesti din Romania si Alten Iasi.

Evenimentul va avea o durata de trei ore, intervalul 15:00 – 18:00, si va include o gama variata de momente festive, artistice si de divertisment.

1. Momentul festiv al evenimentului va fi flashmobul, la care toti cei prezenti la eveniment vor construi sigla departamentului Centenar din Iasi si cifra 100 din cartonase colorate, pentru a marca importanta anului in istoria romanilor de pretutindeni.

2. Momentele artistice vor fi marcate de: interpretare de cantece tematice, recitaluri de poezii, spectacole de teatru, iar momentul culminant al evenimentului va fi Hora Unirii, dansata la final cu toti cei prezenti in Piata Unirii.

3. Momentele de divertisment vor constitui: legarea panglicilor de tricolor la mainile trecatorilor, oferirea de dulciuri din Basarabia, defilarea in costume populare romanesti in Piata Unirii etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img