marți, 16 aprilie, 2024

Basescu, ATAC DUR! “Coldea si Kovesi trebuie sa dispara din magistratura si SRI!”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PMP, Traian Basescu, a scris vineri, pe Faccebook, ca procurori, judecatori si ofiteri SRI precum Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si Mircea Negulescu trebuie sa dispara din magistratura si din Servciul Roman de Informatii si trebuie sa raspunda in fata legii pentru compromiterea luptei impotriva coruptiei „prin abuzuri, prin represiune nedreapta si implicare inadmisibila in jocuri politice nedemocratice”.

„Mai tarziu, va fi prea tarziu. Combaterea coruptiei pare a fi aproape compromisa din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflati in functii in ultimii trei ani, trebuiau s-o duca cu decenta, cu probe si cu respectarea drepturilor fundamentale. Din pacate, n-au facut-o si au compromis credibilitatea actiunilor de combatere a coruptiei (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publica)”, a scris senatorul PMP.

El a adaugat ca „practica «relaxarii» in vilele SRI cu sprituri si petreceri ale procurorilor, ofiterilor SRI, judecatorilor si ale oamenilor politici laolalta este deja un tablou public ce compromite, in mod egal, pe toti participantii si, din pacate, in mod nedrept, arunca neincrederea asupra a mii de procurori, judecatori, ofiteri SRI si politicieni corecti”.

In opinia fostului presedinte, „aceste realitati sunt pe punctul de a compromite o activitate esentiala si necesara, decredibilizand chiar lupta institutiilor statului impotriva coruptiei”.

„Asupra acestor deviatii inadmisibile si a consecintelor, am avertizat public in mod repetat, inca din 2015, dar corul «intransigentilor» m-a declarat aparator al coruptilor, ceea ce este o mare minciuna. A…daca vreti aparator al drepturilor fundamentale, de acord, dar asta nu inseamna aparator al coruptilor”, a adaugat Traian Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img