joi, 28 martie, 2024

Basescu, dupa BREXIT: “Ce ai facut, David Cameron?”

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca procesul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi unul dificil, mentionand ca este “momentul solidaritatii depline pentru cei 27 ramasi”.

“Ce ai facut, David Cameron? Nu am crezut ca este posibil. Marea Britanie paraseste UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum in care 46 de milioane de oameni au fost chemati sa dea un vot intr-o chestiune extrem de complicata, pe care foarte putini dintre votantii britanici au inteles-o. Marea majoritate a votat in deplina necunostinta de cauza asupra mecanismelor si consecintelor parasirii UE. Procesul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi unul dificil, care va dura cel putin doi ani. Oare cat de ‘unit’ va mai ramane si Regatul Unit? Este momentul solidaritatii depline pentru cei 27 ramasi”, a scris Traian Basescu, vineri, pe Facebook.

Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, potrivit estimarilor marilor canale de televiziune ale tarii, la finalul unui referendum istoric care a facut deja sa se simta primele sale efecte asupra pietelor asiatice, potrivit AFP si Reuters.

Dupa numararea a peste 90% din voturi incepe sa se contureze din ce in ce mai clar ce au ales britanicii. 51,7% dintre ei nu vor sa mai faca parte din Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img