sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Basescu turnat la DNA

Distribuie:

Publicat:

Gheorghe Stefan este de neoprit. Desigur, vremurile in care urletele lui „Pinalti” erau lege nu doar pe terenurile de fotbal, dar si in birourile inaltilor demnitari ai statului roman si a celorlalti lideri politici au apus de mult. Iata insa ca fosta „eminenta portocalie” face acum mai multe ravagii decat atunci cand era considerat unul dintre cei mai influenti oameni din Romania.

Asa ca, in ciuda avertismentelor de „Nas” inselat ale lui Vasile Blaga, Gheorghe Stefan nu doar ca nu s-a oprit, dar l-a facut si pe un alt greu al regimului basist, Sorin Blejnar fiind dat pe mana procurorilor anticoruptie, cu tot cu probele obtinute „pe persoana fizica”, anul trecut, pe Coasta de Azur. Iar desi denuntatorul oficial este cu totul altul, „Pinalti” are rolul sau strategic ti in aceasta noua ancheta a DNA-ului.

Iar acesta este doar inceputul, din informatiile intrate in posesia noastra reiesind ca alti membri cu nume din cadrul selectului „grup de la Monaco” au de acum inainte toate motivele sa tremure serios. Ca daca nici Stefan nu stie cum se faceau „combinatiile” pedeliste, atunci chiar ca nimeni nu mai stie! Insa adevarata tinta a noii colaborari atat de stranse dintre fostul baron de Neamt si procurori este insusi Traian Basescu. Desigur, se pune firesc intrebarea de ce recurge Gheorghe Stefan la o asemenea abordare „sinucigasa”, fie si prin prisma simplului fapt ca astfel reuseste sa-si faca dusmani de moarte pe unii dintre cei mai puternici oameni din tara. Mai ales ca, avand deja o condamnare de sase ani la inchisoare si inca o jumatate de duzina de dosare pe rol, acesta nu s-a bucurat in nici un caz de regimul juridic preferential al altor denuntatori de calibru precum Dinu Pescariu sau Gheorghe Florica. In schimb, dupa cum sustin sursele noastre, „Pinalti” a ajuns sa „scuipe” tot din incercarea disperata de a-si salva fiica, Georgiana, din „ghearele” unuia dintre dosarele ANRP.

Sparge „Grupul de la Monaco”

La iesirea in catuse din sediul DNA Ploiesti, Sorin Blejnar a urlat ca din gura de sarpe ca „procurorii sunt nebuni”. Numai ca acestia din urma pot avea, in noul asalt dat impotriva fostului presedinte al ANAF, un aliat pe cat de surprinzator, pe atat de prolific. Pentru ca, din cate se pare, Gheorghe Stefan nu este strain de  oferirea catre procurori nu doar de ponturi, dar si de probe concrete pe baza carora acestia sa poata construi un dosar beton. Iar parte din probe ar fi fost obtinute chiar prin intermediul lui Gheorghe Stefan, la Nisa, unul dintre „fief”-urile asa-numitului „Grup de la Monaco”. Si locul unde familia Stefan are de ceva vreme afaceri mai mult decat profitabile, dezoltand un mic imperiu imobiliar cu sediul in Cagnes-sur-Mer. In plus, firmele de constructii si imobiliare Albeco SARL, Corea si Alexandra SARL fac parte la randul lor dintr-un lant de alte societati partenere, care construiesc sau vand imobile de lux pe intreaga Coasta de Azur. Iar cum, in plus, „Pinalti” era prieten si tovaras de combinatii cu marea majoritate a membrilor „grupului de la Monaco”, probabil ca acestia din urma au continuat sa vorbeasca linistiti de „business”-uri in prezenta vechiului lor camarad. Asta in ciuda problemelor juridice ale lui Gheorghe Stefan care, pe langa ca face parte din „Lotul Microsoft”, mai are in carca si dosare precum „GIGA”, „Posta”, „Strong Montaj” sau cel al „baietilor destepti” din energie. De altfel, cum la apogeul carierei sale politice Gheorghe Stefan era vazut drept unul dintre cei care „staboreau”, pe zeci de milioane de euro, acest domeniu, facand inclusiv presiuni politice pentru numiri in functii de conducere ale unor companii sau, din contra, „decapitarea” unor demnitari. Asa ca, la randul lor, toti acesti magnati care, atata amar de vreme, au „supt” ca nimeni altii bugetul statului din comercializarea de energie electrica, sunt pur si simplu distrusi de faptul ca fostul lor aliat a apucat acum pe caile „pocaintei”.

Toate drumurile duc la „Jupan”

Pana acum, procurorii par doar sa-l fi „tatonat” pe Traian Basescu, atitudine care a si facut sa se intareasca legenda ca fostul presedinte jucator este de neatins. Insa tot la fel de bine sta in picioare si explicatia ca, pana acum, anchetatorii nu au gasit „veriga slaba” pe care sa o disloce si, astfel, sa sparga „armura” lui Basescu. Pentru ca toti oamenii „marinarului”, in frunte cu „eroina” Elena Udrea, desi au fost inghesuiti in corzile mai multor dosare, nu l-au tradat pe acesta nici macar de la „Beciul Domnesc”. Iata insa ca  Gheorghe Stefan tocmai ce este pe cale sa deschida un alt front, cel al finantarii campaniei de la referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Atunci cand toata „clientela portocalie” s-a mobilizat, la apelurile disperate ale liderilor pedelisti, pentru a face fata asaltului uselist. Iar daca un alt „pocait” precum fostul ministru Gabriel Sandu nu a putut decat sa se planga decat ca el a dat bani la partid, ca toti cei pusi pe functii, cu totul altfel stau lucrurile cu Gheorghe Stefan. Unul dintre putinii lideri, alaturi de Vasile Blaga, care poate depune marturie daca fostul presedinte stia sau nu de unde provin cu adevarat banii pentru campania sa.
Totul pentru Georgiana!
Articol preluat de pe comisarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img