joi, 25 aprilie, 2024

BATAIE DE JOC de Ziua Nationala: Municipiul in care au fost arborate doar 4 steaguri mici

Distribuie:

Publicat:

 

Municipiul Miercurea Ciuc a fost pavoazat, marţi, de Ziua Naţională, cu doar patru steaguri de mici dimensiuni, care au fost arborate în apropierea monumentului Ostaşului Necunoscut, acolo unde a avut loc un ceremonial restrâns de marcare a zilei de 1 Decembrie.

Potrivit legii, autorităţile publice locale trebuie să ia măsuri pentru arborarea drapelului României, dar spre deosebire de anii trecuţi, când se pavoaza oraşul între sediul Prefecturii şi cel al Primăriei, în acest an drapelul naţional a fost arborat doar pe patru stâlpi din apropierea monumentului Ostaşului Necunoscut.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat presei că a fost asigurat că steagurile se arborează între Prefectură şi Primărie, dar în comunicarea cu cei care se ocupau în fiecare an cu pavoazarea s-a folosit noţiunea de "centru", iar decizia nu a fost aplicată în mod strict, motiv pentru care se vor face proceduri interne scrise, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.

"Vom face procedura scrisă internă pe această temă, pentru că este de neacceptat ca decizia să nu fie aplicată într-un mod strict. Nimeni nu şi-a imaginat că trebuie reverificată, pentru că pe tema aceasta au lucrat aceleaşi persoane responsabile ca şi anii trecuţi. Noi vom trage concluziile interne necesare, plecând de la această problemă semnalată", a declarat Korodi Attila.

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Miercurea Ciuc printr-un scurt ceremonial militar şi religios, la care a participat un număr redus de persoane, iar măsurile de protecţie sanitară au fost respectate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img