vineri, 29 martie, 2024

Bataie la cutite intre tarani si marii fermieri, pentru terenurile agricole din Iasi: Se calca cu tractoarele ca sa-si salveze pamanturile

Distribuie:

Publicat:

Un scandal de proportii a avut loc zilele trecute in comuna ieseana Dobrovat, acolo unde sute de localnici au intrat in conflict direct cu reprezentantii unei mari companii din domeniul agricol, care se afla in insolventa • Pentru ca nu au fost platiti vreme indelungata, proprietarii au arendat terenurile unui alt prestator agricol, insa de aici s-a starnit un adevarat razboi in care sunt implicati si lichidatorii judiciari ai Comcereal Vaslui, fosta companie a magnatului Adrian Porumboiu

Un adevarat razboi s-a iscat in comuna ieseana Dobrovat, acolo unde localnicii au ajuns in conflict direct cu reprezentantii SCComcereal Vaslui SA, una dintre cele mai mari societati din domeniul agricol din Romania, care acum se afla in procedura de insolventa si care a fost controlata vreme indelungata de milionarul Adrian Porumboiu.

In cursul zilei de luni, 8 aprilie, conflictul a degenerat si a fost nevoie de interventia politiei pentru a aplana situatia. In tot acest scandal, conducatorul unui tractor din partea Comcereal SA a acrosat un autoturism si a ranit un alt fermier care a reusit sa arendeze o mare parte din terenurile folosite in trecut de compania vasluiana. La fata locului a fost solicitata interventia politistilor si a ambulantei.

"Politistii ieseni au fost sesizati printr-un apel la numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca un barbat care se afla la volanul unui utilaj agricol a acrosat un autoturism pe un teren aflat pe raza comunei Dobrovat. In urma impactului, un barbat, pasager in auto, a fost ranit. In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violente si distrugere", a precizat Ioana Bustiuc, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img