vineri, 29 martie, 2024

Bauturi pe care sa le eviti daca ai luat medicamente

Distribuie:

Publicat:

Anumite bauturi sunt interzise consumului dupa administrarea medicamentelor. Este recomandat ca femeile sa nu consume grapefruit dupa anticonceptionale, insa acesta nu este singurul avertisment al medicilor.

Medicii sustin ca anumite bauturi nu trebuie consumate dupa medicamente, iar asta depinde mai ales de tipul de antibiotice pe care pacientul le ia. Persoanele care sufera de tuberculoza si consuma alcool, chiar si in cantitati mici, vor suferi din cauza iritatiilor de la nivelul pielii. De asemenea, alcoolul reduce si efectele penicilinei.

Nici cafeaua nu trebuie consumata in anumite momente, dupa administrarea medicamentelor. Cafeaua reduce efectele secretiei gastrice si reduce in acest fel eficacitatea medicamentelor antiulceroase. Cafeaua este interzisa si persoanelor care iau medicamente pentru tratarea bolilor cardiace ori a dereglarilor fluxului sanguin.

Pe lista bauturilor interzise dupa administrarea medicamentelor se afla si sucurile acidulate, pline de coloranti si zahar. Medicii le recomanda pacientilor sa nu consume bauturi acidulate dupa ce au luat ampicilina, oxacilina sau eritromicina.

Nici laptele nu este recomandat, mai ales in cazul tetraciclinei. Produsele lactate pot fi consumate abia la 30 de minute de la ingerarea tetraciclinei.

Sucul de grapefruit este interzis femeilor care iau anticonceptionale, dar si persoanelor cardiace sau care sufera de reflux gastro-esofagian, disfunctie erectila, convulsii sau insomnii. Acest suc poate fi baut dupa doua ore de la inghitirea pastilelor.

Multe persoane iau medicamente cu vin sau bere, mizand pe faptul ca nu au ce sa pateasca mai ales daca acestea contin putin alcool. Nimic mai gresit! Berea si vinul contin o substanta numita tiamina, care impreuna cu orice tip de medicament provoaca greata, inrosirea pielii si stari de voma. Tiamina se gaseste si in ceaiurile negru si verde. Alcoolul consumat impreuna cu medicamentele pentru sistemul nervos sau dupa administrarea acestora anuleaza complet efectele pozitive. In loc sa devina mai calme, persoanele care beau alcool dupa ce iau medicamente pentru nervi vor deveni mai irascibile si vor avea probleme cu tensiunea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img