vineri, 29 martie, 2024

Bea multa apa cu lamaie si vei fi mai sanatos! Iata cate afectiuni trateaza

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile apei cu lamaie

Reduce febra – Lamaia este un bun remediu pentru raceala, gripa si febra. Reduce febra prin cresterea transpiratiei.

Trateaza durerile in gat – Apa cu lamaie prezinta o activitatea antibacteriana si este considerata a fi eficienta ca remediu pentru durerile in gat. Beti cateva pahare de apa cu lamaie pe parcursul zilei si va veti simti mult mai bine. De asemenea, este foarte folositoare si in cazul astmului si amigdalitei.

Tratarea infectiei urinare – Apa cu lamaie are efect diuretic si s-a dovedit prin studii ca este valoroasa in cazul cistitei. Consumul de suc de lamaie cu apa fierbinte, de cateva ori pe zi, ajuta la calmarea senzatiei de usturime si elimina si sangerarile in cazul cistitei.

Purifica sangele – Deoarece apa cu lamaie contribuie la purificarea sangelui, ea este cel mai bun tratament in cazul bolilor precum holera si malarie.

Eliminarea toxinelor din organism – Pentru a scapa de o infectie a tractului urinar sau a rinichilor, trebuie de detoxifiati organismul si sa il alcalinizati cu ajutorul apei cu lamaie. Fiind antiinflamatorie, ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare si a toxinelor din organism, racorind aproape imediat tesuturile inflamate care cauzeaza infectia.

Tine la distanta indigestia – Consum de lamaie proaspat stoarsa intr-un pahar cu apa calduta dimineata, inainte de micul dejun si seara, inainte de cina, va imbunatati considerabil indigestia. Apa cu lamaie determina ficatul sa secrete mai multa bila, ajutand astfel la digestie. Adaugand putina apa la apa o veti putea bea mult mai usor. Consumul de apa cu lamaie in mod regulat ajuta la prevenirea constipatiei.

Benefica pentru piele – Avand proprietati antiseptice, lamaia este utilizata pentru tratamentul pielii crapate. Vindecati buzele crapate amestecand cateva picaturi de apa cu lamaie cu glicerina si frecati buzele. Apa cu lamaie este considerata un remediu eficient, preparat in casa, pentru acnee, eczeme si multe alte probleme ale pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img