joi, 28 martie, 2024

Bei mai mult de 4 cesti de cafea pe zi? Afla ce poti pati!

Distribuie:

Publicat:

Programul aglomerat in care traim cu totii ne impinge spre consumul de cafea, o bautura sanatoasa, de altfel. Cum, insa, totul trebuie sa se faca pastrand limita moderatiei, nici prea multa cafea nu face bine.

Citeste in continuare daca obisnuiesti sa bei mai mult de 4 cesti de cafea in fiecare zi!

Cercetatorii de la fundatia nonprofit ILSI pentru America de Nord a analizat datele a peste 740 de studii legate de cafea si au publicat concluziile lor revista Food and Chimical Toxicology.

Potrivit acestora, nu este indicat sa conumi mai mult de 400 mg de cofeina pe zi (adulti), 300 mg – femeile insarcinate, 250 mg – adolescentii.

Ce se intampla cand bei multa cafea?

Cofeina afecteaza sistemul cardiovascular, sanatatea osoasa, sistemul gastrointestinal, calitatea somnului si sistemul nervos central. Cercetatorii avertizeaza asupra unor tulburari comportamentale precum anxietatea si depresia din cauza consumului exagerat de cafea.

“Supradoza” de cafea poate avea simptome precum dureri de cap, greturi, stari de voma, temperatura, tremor, hiperventilatie, ameteala, tinitus, agitatie.

Pot aparea, insa, si efecte severe precum dureri abdominale, pierderi de cunostinta, rigiditate, convulsii, rupturi musculare, puls neregulat. In 14 dintre studiile analizate, unii subiecti au murit din pricina consumului exagerat de cafea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img