vineri, 29 martie, 2024

Beneficii ale consumului de bere pe care nu le stiai

Distribuie:

Publicat:

Berea este una dintre cele mai populare bauturi in club si la petreceri, iar barbatii, mai ales, adora sa o consume de fiecare data atunci cand ies in oras. Pentru femei, insa, berea nu este la fel de populara, insa studiile care s-au facut pana acum despre bere demonstreaza faptul ca ar trebui sa o consume si ele ceva mai des. Potrivit mai multor studii, berea scade cu 40% riscul de a dezvolta pietre la rinichi, iar daca o consume mai des, atunci dizolva pietrele pe care deja le ai.

Un alt studiu arata ca persoanele care beau bere au un risc de 40-60% mai scazut sa sufere un atac de cord fata de cei care nu consuma bere. Berea contine anumite vitamin care ajuta la regenerarea pielii si te fac sa arati mult mai tanar si mai frumos daca o consumi in mod regulat. De asemenea, berea te ajuta sa combati stresul cotidian, iar niste experti de la Universitatea sin Montreal au dezvaluit faptul ca daca bei in fiecare zi doua pahare cu bere acestea pot combate stresul ori anxietatea legate de munca.

Cata bere trebuie sa bei ca sa faca bine organismului. Sfatul unui cunoscut nutritionist

Berea previne cheagurile de sange si continutul ridicat de slicon din bere contribuie la o densitate mai mare a oaselor. 
Fibrele pe care berea le contine poate ajuta la scaderea colesterolului rau. Berea mai contine pe langa fibre si vitamin si lactiflavina si acid nicotinic, substante de mare ajutor in cazul in care suferi de insomnie.

Pentru cei care nu stiu deja, berea mareste nivelul de vitamin B si contine vitaminele B1, B2, B6 si B12. Bautorii de bere au cu 30% mai multa vitamina B6 in organism decat cei care nu o consuma deloc. Vitamina B6, numita si piridoxina este un „sprijin” pentru o gama larga de activitati ale sistemului nervos. Daca nici aceste beneficii nu te-au convins sa consume bere mai des, ei bine berea imbunatateste memoria si scade riscul de a face Alzheimer.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img