vineri, 19 aprilie, 2024

Beneficii pentru sanatate ale ceaiului de hibiscus

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul de hibiscus este dulce, astringent, racoritor;

Reduce transpiratia in zilele de canicula;

Ajuta la purificarea sangelui, favorizeaza cresterea parului;

Atenueaza simptomele premenstruale si tine in frau bufeurile postmenopauza;

Este folosit extern, grabeste vindecarea ranilor si mareste elasticitatea pielii;

Sub forma de cataplasme, devine protector al pielii in calea radiatiilor ultraviolete.

Ghimbirul stimuleaza circulatia sangelui;

revigoreaza si tonifica, ajutand organismul sa faca fata mai usor la caldura si efort fizic;

calmeaza durerile abdominale, regleaza digestia si accelereaza metabolismul;

se prepara dintr-o lingurita de radacina maruntita la 250 ml de apa; se lasa sa fiarba acoperit trei minute.

Biscuiti cu scortisoara si ghimbir

Ai nevoie de: 130 g unt, 180 g zahar pudra, 300 faina, 1 ou + 1 galbenus, 3 linguri cu ceai de ghimbir, ½ pachet praf de copt, o lingurita rasa cu scortisoara anason. Freaca zaharul si untul, adauga oul intreg si galbenusul, ceaiul si praf de sare. Amesteca faina cu praful copt, scortisoara si un varf de cutit de anason.

Incorporeaza-le in compozitia de unt si framanta un aluat pe care-l dai la rece o ora. Intinde o foaie potrivit de groasa si decupeaza biscuiti de diferite forme. Coace 10-15 minute pe tava presarata cu faina, apoi tavaleste-i prin zahar pudra si savureaza-i alaturi de ceai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img