vineri, 29 martie, 2024

Beneficiile banalului ceai de musetel

Distribuie:

Publicat:

Florile de musetel, din care se face si ceai, sunt bogate in minerale precum calciu, fosfor, zinc, siliciu, fier, mangan sau cupru.  De asemenea, florile de musetel mai contin vitamine esentiale precum B1 si C, glucide, acizi organici si ulei etiric, un compus chimic foarte benefic in mai multe afectiuni ale pielii.   
Printre altele, potrivit unor studii, beneficiile ceaiului de musetel sunt cunoscute in afectiuni spasmolitice sau inflamatii. Ceaiul de musetel este si un bun antialergic, are efecte analgezice, antiseptice si cicatrizeaza. Ceaiul de musetel este recomandat si in tratarea colicilor bebelusilor, a diareei si a febrei, noteaza adevarul.ro.

Beneficiile ceaiului de musetel sunt si in problemele de stomac. Ceaiul de musetel amelioreaza crampele stomacale sau simptomele sindromului de intestin iritabil, dar si refluxul gastroesofagian, reduce balonarea. Aceste efecte sunt datorate continutului de ulei esential alfa-bisabolol si matricina pe care le are musetelul. Cele doua substante au proprietati antiinflamatorii.   

Beneficiile ceaiului de musetel sunt si in ceea ce priveste intarirea sistemului imunitar, pentru ca are un continut important de substante care au efect antibactarian si detoxifiant.  

De asemenea, ceaiul de musetel este recomandat si in cazul durerilor de gat, pentru cei care sufera de probleme dentare, precum gingivita, abcese, stomatite sau afte. Se mai spune si ca ceaiul de musetel este recomandat si celor care sufera de insomnii si stari de anxietate. O cana de ceai de musetel seara va ajuta sa aveti un somn mult mai linistit.  Infuzia de musetel este recomandata pentru indepartarea cearcanelor, in ameliorarea eczemelor si a iritatiilor pielii. 

In ceea ce priveste contraindicatiile ceaiului de musetel, acesta nu este indicat femeilor gravide, pentru ca poate provoca contractii si pierderea sarcinii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img