marți, 16 aprilie, 2024

Beneficiile dietei cu ulei de cocos

Distribuie:

Publicat:

În general, uleiul de cocos este recomandat în tratamentele de frumusete si în regimurile alimentare sanatoase. Cu toate astea, unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului este ca ne ajuta sa slabesti.

Uleiul de cocos contine grasimi saturate si este unul dintre uleiurile vegetale care nu se depun în organism, ceea ce înseamna ca este sigur pentru silueta. Un alt plus este acela ca are punctul de ardere ridicat, de aceea este recomandat si la prepararea mancarurilor (tocanite, cartofi la cuptor, friptura). Acesta se gaseste la Plafar, atat în forma lichida, cat si solida, în functie de temperatura la care este tinut.

Consumat simplu sau în alte preparate, uleiul de cocos reduce riscul de boli cardiovasculare si de a dezvolta cancer. În plus, ajuta la absorbtia mineralelor în organism, reduce nivelul de colesterol rau, creste nivelul colesterolului bun si protejeaza ficatul. Este indicata cura cu ulei de cocos în sezonul rece, datorita faptului ca ajuta si la cresterea imunitatii, în timp ce reduce apetitul. Totodata, ajuta la accelerarea arderii grasimilor.

13 proprietati terapeutice ale uleiului de cocos dovedite stiintific

Potrivit unui studiu publicat în 2011 de National Center for Biotechnology Information Pharmacology, uleiul de cocos este foarte bun în curele de slabire. Rezultatele sunt vizibile dupa o cura de doar 4 saptamani. Participantii la studiu au slabit 2,5 cm în talie dupa ce au consumat 30 ml de ulei de nuca de cocos, zilnic. Acestia nu au facut exercitii fizice si nu au tinut o dieta anume, dar au ars grasimile abdominale prin simpla adaugare în dieta lor a uleiului de cocos presat la rece.

Dieta are un succes nebanuit în randul tinerelor, mai ales dupa ce actrita Jennifer Aniston a dezvaluit într-un interviu ca nu este zi în care sa nu consume ulei de cocos. De la noi, una dintre vedetele care sustin ca îsi mentin silueta cu ulei de cocos este Dana Savuica. Ea spune ca se iau pe nerasuflate 3 lingurite de ulei de cocos, amestecate bine cu sucul de la o jumatate de lamaie.

Alte adepte ale dietei sustin ca 1-2 lingurite de ulei de cocos, luate înainte de pranz, fac minuni. Cel mai bine este sa tinem uleiul în gura 15 minute înainte de a-l înghiti. Pentru un gust mai acceptabil, este indicat sa folosim uleiul în stare solida.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img