joi, 28 martie, 2024

Beneficiile incontestabile ale usturoiului

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile incontestabile ale usturoiului! Când rămânem fără idei în bucătărie, adesea adăugăm unul sau doi căței de usturoi în vasul in care gătim. Usturoiul poate accentua aromele multor preparate. Sigur, miroase rău, dar este un mic sacrificiu, deoarece usturoiul este foarte. Iată câteva dintre motive!

Usturoiul este plin de minerale și vitamine. Este un bulb care conține vitamine A, B, B1, B3, B5, B6 și C, printre altele. De asemenea, conține minerale precum mangan, fosfor, cupru și calciu.

1. Ajută împotriva tensiunii arteriale mari

Presiunea arterială este prea mare? Adăugați un mic cățel de usturoi la cină. Usturoiul are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge. Cercetările de la Universitatea din Adelaide arată că usturoiul este un remediu pentru hipertensiunea arterială. Vasele de sânge ale corpului se relaxează și se extind datorită usturoiului, care îmbunătățește circulația sângelui și scade tensiunea arterială. Aparent, usturoiul îți poate scădea tensiunea arterială cu șapte până la opt la sută.

2. Beneficiile incontestabile ale usturoiului! Menține căpușele și țânțarii la distanță

Țânțarii și căpușele urăsc mirosul de usturoi, deși oamenii de știință nu au fost încă în măsură să stabilească de ce. Cercetările arată că veți fi mult mai puțin mușcați de țânțari dacă frecați usturoiul direct pe piele. De asemenea, te ajută să mănânci ai mpuțin. Cercetătorii au analizat un grup de oameni care au adaugat mult usturoi în dieta lor și unul care nu. Persoanele care au mâncat mult usturoi în ultimele cinci luni au avut mult mai puține mușcături de țânțar în comparație cu altele care nu au mâncat usturoi.

3. Este bun pentru pielea ta

Usturoiul conține o mulțime de antioxidanți, care au o funcție antiinflamatoare. În plus, usturoiul are și proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că are efecte dezinfectante și vindecătoare. Acesta este motivul pentru care se spune că acneea, negii și eczemele se vindecă mai repede dacă mănânci mult usturoi.

4. Îți îmbunătățește sistemul imunitar

Usturoiul este cunoscut ca fiind bun pentru sistemul dumneavoastră imunitar. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Maryland au dorit să afle mai multe și au făcut unele cercetări. Au descoperit că dacă luați un supliment de usturoi în fiecare zi timp de douăsprezece săptămâni, puteți reduce efectele unei răceli cu 63 la sută. În plus, răcelile la persoanele care au primit suplimente nu au durat atat de mult timp ca la cei care au primit placebo.

5. Beneficiile incontestabile ale usturoiului! Ajută la îndepărtarea așchilor

Dacă aveți o aschie în deget sau în altă parte, doriți să scăpați de ea cât mai curând posibil. În unele cazuri, o penseta este suficientă pentru a o îndepărta, dar este posibil să aveți nevoie de ceva suplimentar. Evitați data următoare unele neplăceri și așezați un catel de usturoi deasupra aschiei și prindeți-l cu un bandaj. Usturoiul va elimina aschia de pe piele.

6. Ajută împotriva căderii părului

Unii jură că usturoiul ajută la combaterea căderii părului. Frecând un cățel de usturoi pe scalp, luptati cu ciupercile și îmbunătățiți circulația sângelui. Aceasta permite rădăcinilor părului tău să fie mai bine hrănite. Este demn de remarcat, însă, că usturoiul nu ajută la pierderea părului din cauza geneticii, dar poate ajuta dacă îți pierzi părul din cauza deficienței de vitamine sau a unei circulații precare. Spălați-vă părul după ce frecați usturoiul pe tot scalpul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img