joi, 28 martie, 2024

Benny Gantz promite sa aduca planul de pace american pentru un vot de aprobare in Knesset

Distribuie:

Publicat:

Benny Gantz, rivalul politic al premierului israelian de centru-dreapta Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri că va aduce planul american de pace în Orientul Mijlociu în Knesset pentru un vot de aprobare, săptămâna viitoare, informează dpa potrivit Agerpres.

Liderul partidului Albastru şi Alb a calificat planul drept "o oportunitate istorică pentru a influenţa frontierele Israelului şi viitorul lui", în timpul unui discurs susţinut în cadrul unui think tank în domeniul securităţii, miercuri seara, la Tel Aviv.

"Planul de pace este în concordanţă cu principiile fundamentale stipulate în platforma partidului Albastru şi Alb", a subliniat Benny Gantz.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu "două state", dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania. În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul "va rămâne capitala indivizibilă a Israelului".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img